VPN

Met een VPN uw internetverbinding beveiligen

Een VPN staat voor een Virtueel Private Network; een versleutelde, anonieme en veilige verbinding tussen jouw device en het internet) en de betaalde dienst is erg populair. Vroeger werd het vaak gebruikt om content van het internet te downloaden. Echter door het opkomst van de streamingsdiensten zoals Netflix, Prime, HBO, Disney+ etc. is het downloaden steeds minder populair geworden. Ook de niet aflatende activiteit van stichting Brein om het downloaden tegen te gaan werpt steeds meer zijn vruchten af, waardoor dit fenomeen aan het uitsterven is. Waar VPN’s wel vaak voor ingezet worden is het streamen van legale internetdiensten, die wanneer je in het buitenland bent worden afgesloten. Je bent op vakantie en je wil toch graag het acht uur journaal kijken, kansloos zonder VPN. Echter in het kader van veiligheid is een VPN ook een goede keuze, want hoe minder je van jezelf prijs geeft op het internet hoe beter dat natuurlijk is.

Op de website Cybernews, treft u een actueel overzicht aan van VPN diensten die u kunt aanschaffen. Zoekt u even goed uit welke dienst het beste bij uw wensen past. Het is ons om het even en we zijn neutraal t.a.v. alle aanbieders!

Cybernews
(c) Cybernews

Wel is het slim om uw internet verbinding te testen ZONDER en MET VPN! U kunt dan zien hoe goed u beveiligd wordt door de VPN.

Tools die we aanbevelen zijn:

  1. De website dnsleak.com. Test u met de VPN aan dan zit u direct met wel IP-adres u verbonden bent op het internet en dit moet dus anders zijn dan het ip-adres van uw ISP! 
  2. Lekt uw VPN uw Ip-adres aan derden? Dat kunt u testen op de website ipleak.net. Start u dit zonder VPN dan krijgt u uw eigen ip-adres te zien met een nauwkeurigheid van 5 km. Staat uw VPN aan dan moet u de gegevens zien van de VPN provider. Is dat niet het geval dan heeft u te maken met een Ip-leak en in dat geval dient u contact op te nemen met de VPN provider. 
  3. De derde test in deze bundel is WebRTC Leak-test, te vinden op de website browserleaks.com/webrtc. Deze website geeft ongelooflijk veel informatie weer over uw internetverbinding. U zult schrikken en u zult zich gelijk realiseren dat u veel beter af bent om met een VPN aan te internetten! Op deze pagina mag uw echte ip-adres dus niet verschijnen (met de VPN aan natuurlijk) is dat wel het geval dan lekt de VPN uw ip adres.

Tot slot adviseren we u om in uw VPN (mits aanwezig) de Kill switch aan te zetten. De VPN blokkeert dan ALLE internetverkeer op uw device dat niet via de VPN loopt!