Sneaky WhatsApp backdoor kaapt uw account

U slaapt, u krijgt een e-mail van WhatsApp, Deze link niet delen! Maar natuurlijk u ligt in dromenland en u deelt niks. Vervolgens krijgt u een Voicemail, die u niet ziet binnenkomen, immers u bent druk de schapen over de heg te krijgen… Maar in de ochtend werkt wel uw WhatsApp niet meer en komt u ook niet meer in uw account…… Een hacker kaapte uw account terwijl u sliep en dat gewoon met de hulpmiddelen die WhatsApp zelf biedt. Webkalf is er niet om hackers in spe wijzer te maken. Maar we zijn er wel om u als gebruiker wijzer te maken daarom:

 

Activeer in WhatsApp onmiddelijk de 2 traps verificatie, let op deze staat standaard uit.
U kunt deze vinden onder de knop Instellingen en vervolgens kliikt u op de optie Account. Kies dan voor Verificatie in Twee stappen en activeer deze!

Verder adviseren we u om uw voicemail systeem te beveiligen. Sommige providers bieden namelijk de laatste 4 cijfers van uw telefoonnummer aan als de standaardpincode.
We hebben dit vandaag bekeken en hebben gezien dat Nederlandse providers dit niet hanteren, maar hiervoor geven we geen garantie! Controleert u dit bij uw provider! 

U had genoeg van WhatsApp en dit is de druppel? Hieronder staat een link naar een website waarin ze zes alternatieven geven voor WhatsApp

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat het beperken van accounts en het verspreiden van uw gegevens op het internet echt tot een minimum beperkt moet worden. De meldingen van datalekken overspoelen werkelijk de security sites! Zo blijkt het populaire DuoLingo data gelekt te hebben en staan ook de gegevens van de gebruikers van het online spel Leaque of Legends in hun hemd op het internet.